Välkommen till en fastighet förvaltad av Samfast

Du är välkommen som hyresgäst inom vår förvaltning och vi hoppas att du kommer att trivas.

Viktigt att veta

Här nedan följer vissa ordningsregler för dig som nyinflyttad hyresgäst. Allt är skrivet i största välmening för att få vårt framtida förhållande som hyresvärd och hyresgäst att fungera på bästa sätt. Vissa av reglerna är ganska tuffa men vi har nu slutit ett avtal som innebär både skyldigheter och rättigheter för båda parter. Och allt nedanstående är avsett för att du ska ha ett trivsamt, välskött och bekvämt boende i en privat fastighet.

(Klicka på respektive rubrik för mer info)


Hyran
Hyran ska enligt hyreslagen vara betald senast den sista vardagen i månaden. Vid försenad betalning lägger vi på 50 kr i förseningsavgift vid nästa avisering. Är hyran inte betald efter en påminnelse lämnas ärendet vidare till vår jurist för inkasso och avhysning. Vi ser alltid mycket allvarligt på obetalda hyror och skulle hyran försenas med mer än tre veckor betyder detta alltid att vi avhyser berörd hyresgäst.
Tvättstugan
Tvättstugan är en gemensam inrättning som är till för alla boende. Av den anledningen är det viktigt att alla tar sitt ansvar så att inga anledningar till irritation uppstår. I de flesta hus vi förvaltar bokar man ett pass åt gången. Man lämnar alltid tvättstugan väl avstädad och avtorkad. Om man inte tagit sitt tvättpass i anspråk inom en timme från bokningstiden förlorar man passet.
Fester
Får ni gärna ha bara det inte stör någon annan hyresgäst. Efter klockan 22.00 ska det alltid vara tyst på vardagar. Om du ska ha fest efter denna tid under någon helg ska ni först ha era grannars tillstånd. Vi skickar alltid en varning om ni har upplevts som störande. Andra gången klagomål förekommer och det anses vara allvarliga störningar, sägs ni upp för omedelbar avflyttning. Detta kan även avse andra störningar som till exempel en hund som skäller under långa perioder.
Sopor
I soprummen sorteras soporna i brännbart och komposterbart. Glas, papper, metall och batterier lämnas på respektive återvinningsstation som finns på olika platser i stadsdelen.
Rökning
Är inte tillåten i allmänna utrymmen. Vid rökning i lägenhet kan ni som hyresgäst bli skyldig att sanera lägenheten vid avflyttning.
Felanmälan
Vi försöker att hålla fastigheterna i så gott skick som vi bara kan med de ekonomiska ramar som vi arbetar inom. Men fel kan ju uppstå och då ska ni kontakta förvaltningen på telefon 0455-107 55 mellan 9.00–12.00.
Akut fel
Om oturen är framme utanför kontorstid och det är mycket akut så har vi ett journummer 0740-422 679. Numret går till en personsökare där ni anger ert telefonnummer. Akuta fel är exempelvis: Värmen försvunnen, varmvatten saknas under mer än en timme, elen försvunnit i er lägenhet, vandaler i trapphus eller störande från grannen och de inte dämpar sig efter tillsägning. Kyl eller frys som går sönder är inte akut utan ska anmälas på kontorstid. Likaså om en tvättmaskin inte fungerar.
El
För att el ska kopplas på i lägenheten måste anmälan göras till Affärsverken. Vi medsänder anmälan som ni måste fylla i och skicka till Affärsverken. Ni kan även gå dit och lämna kortet. Besöksadressen är då N. Kungsgatan 36 (vid varmbadhuset) vardagar 9.00–15.00, telefon 0455-783 12, 783 13.
Kabel-TV och bredband
Basutbudet på kabel-TV ingår som regel i hyran, därför behöver anmälan inte göras. Om ni önskar ett utökat utbud finns telefonnummer till kabel-tv i trapphuset. Bredband finns indraget i alla våra fastigheter och anmälan gör ni till bredbandsleverantören i huset.
Vädring
För att lägenheten ska kännas fräsch bör man med jämna mellanrum vädra. Tänk på att i sådana fall snabbvädra med tvärdrag (man öppnar flera fönster) i max 5–10 minuter. Stäng av termostaterna före vädring. Skaka inte mattor eller liknande från balkong eller fönster. Grannen kanske har sitt fönster öppet under er.
Husdjur
Att ha en trofast vän är för många en viktig sak som förhöjer livskvalitén. Med andra ord är det självfallet tillåtet med husdjur. I våra fastigheter får man dock inte bedriva kennelverksamhet eller uppfödning av djur. Era hundar, katter, hamstrar och kaniner får inte lämnas utan tillsyn om ni inte är säkra på att de klarar detta. När djuren ska rastas får de inte förorena i bostadsområdet, de ska dessutom hållas i koppel.
Ohyra
Om ni skulle drabbas av ohyra i er lägenhet ska ni omedelbart anmäla detta till förvaltningen på telefon 0455-107 55. Vi har avtal med Anticimex på samtliga våra fastigheter och det går även bra att ringa direkt till dem om ni har några frågor eller är osäkra. Ni kan även gå in på Anticimex hemsida anticimex.com. Det är naturligtvis förbjudet att mata fåglar eftersom fåglar skräpar ner och mat som hamnar på marken drar till sig råttor.
Uppsägning
Om ni mot förmodan önskar avflytta från er lägenhet så är det tre månaders uppsägningstid som gäller. Vid uppsägning ska ni skriftligen meddela förvaltningen (fyll i ert kontrakt på baksidan). Tre månaders uppsägningstid ska ni alltid räkna med även om ni har en vän som kan ta lägenheten redan i morgon. Anledningen till att vi håller ganska hårt på de tre månaderna är dels att vi kan ha någon som står i kö för en lägenhet med just det läget som er lägenhet har, vi kanske önskar välja ut vissa kategorier av hyresgäster till din lägenhet eller av något annat skäl välja den hyresgäst som passar oss. Ni får fråga men vi lovar dock aldrig en tidigare utflyttning.
Uthyrning
Om ni önskar en större eller mindre lägenhet går det bra att lämna en intresseanmälan. Likaså om ni har en vän som söker efter lägenhet kan ni eller er vän hämta en ansökan. Er vän kan då använda er som referens. Tel till Privatbostad är 0455-199 01 klockan 9.00–12.00

 


Alla vi som arbetar på förvaltningen hoppas att ni ska trivas i er nya lägenhet. Får ni problem så slå oss gärna en signal.
Glöm inte att läsa igenom hur du sköter din lägenhet. Där finns många bra tips.

Translate »